Twente Personeelsdiensten

Werving van internationale medewerkers in Twente

Drie jaar geleden hernieuwden we bij Twente Personeelsdiensten onze inzet voor de actieve werving van internationale medewerkers. Wat we toen niet hadden voorzien, is dat dit in korte tijd een van onze Unique Selling Points zou worden. Hier is ons verhaal.

Historie

In het verleden leverde Twente Personeelsdiensten al internationaal personeel aan de regio, voornamelijk uit Oost-Duitsland en Polen. Via samenwerkingen met werving- en selectiebureaus brachten we deze medewerkers naar Nederland, waar ze bij opdrachtgevers in regio Twente aan de slag gingen. Twente Personeelsdiensten regelde zowel de huisvesting als het vervoer naar het werk. Toevallig kwamen we laatst nog iemand tegen bij een opdrachtgever die we bijna 15 jaar geleden succesvol daar hadden geplaatst. Dat noem je nog eens een match!

Opnieuw focus op de internationale doelgroep

Ondanks deze geschiedenis was de focus op internationaal personeel wat vervaagd, totdat we een samensteller met de Poolse nationaliteit plaatsten bij een van onze opdrachtgevers. Deze samensteller, tegenwoordig Hoofd Intercedent Lukasz Cyran, had een achtergrond in recruitment en bood ons cv’s aan van internationale medewerkers met een goede beheersing van de Engelse taal, die zelfstandig in regio Twente en de grensstreek woonden. Dit gebeurde in een periode waarin de arbeidsmarktkrapte zijn hoogtepunt bereikte, en veel van onze opdrachtgevers stonden open voor medewerkers die Engels spraken.

Eerlijke behandeling en een goede naam

Historisch gezien werd vaak misbruik gemaakt van de onwetendheid van internationale medewerkers met betrekking tot Nederlandse wet- en regelgeving. Wij wilden dit anders aanpakken. Bij Twente Personeelsdiensten krijgt iedereen op tijd zijn loon, een eerlijk salaris volgens de cao, en geen ET-regeling als men daar geen recht op heeft. Deze eerlijkheid en transparantie leverden ons al snel een goede reputatie op in de regio, waardoor internationale medewerkers graag voor ons wilden werken.

Oekraïense medewerkers

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak en de Nederlandse overheid besloot dat Oekraïense vluchtelingen mochten werken (en wij ook merkten dat zij dit graag wilden), zochten wij actief contact met opvangcentra. Dit leidde tot intakes en in korte tijd was bijna tien procent van ons personeelsbestand Oekraïens. Velen spraken Engels en werden later overgenomen door onze opdrachtgevers. Vadim, een van onze topmedewerkers, gaf ons de volgende review: “If you are looking for a job, trust the team of professionals from Twente. I have been cooperating with them for over a year and have never regretted it. Just try it and you will stay with them for a long time!”

Specialisatie en taalvaardigheden

In de jaren die volgden, specialiseerden we ons verder in deze doelgroep. Ons team werd daarop ingericht met administratief medewerkers die Pools, Engels, en Nederlands spreken en intercedenten die dagelijks klaarstaan voor onze medewerkers. We hebben zelfs een recruiter die naast Pools ook redelijk Roemeens spreekt. Met deze vijf talen (Pools, Oekraïens, Engels, Roemeens en Nederlands) kunnen we uitstekend communiceren met vrijwel al onze medewerkers.

Zo hebben we bijvoorbeeld deze vacatures voor medewerkers die Engels spreken:
Productiemedewerker Bakkerij | Twente Personeelsdiensten Wierden

En deze vacature is ook voor medewerkers zonder taal:
Heftruckchauffeur beton | Twente Personeelsdiensten Wierden

Onze belofte

Bij Twente Personeelsdiensten maakt het niet uit waar iemand vandaan komt. Door onze mix van opdrachtgevers weten we precies waar iemand past op basis van werkervaring, taalbeheersing en cultuurvoorkeur. Wij streven altijd naar de beste match tussen medewerker en opdrachtgever en hebben positieve ervaringen met medewerkers van over de hele wereld. We zoeken werk voor de lange termijn, waarbij onze medewerkers uiteindelijk kunnen worden overgenomen door de opdrachtgever. Ons gemotiveerde personeel gaat graag voor jouw organisatie aan de slag en onze belofte is dat ze aan Twente Personeelsdiensten echt een goed uitzendbureau hebben. We zijn aangesloten bij de ABU (Over de ABU – ABU) en worden halfjaarlijks gecontroleerd om ons SNA-keurmerk (Het SNA-keurmerk | Stichting Normering Arbeid) te houden. Ons personeel staat écht op de eerste plaats.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Twente Personeelsdiensten via 0546 – 578 898 of stuur een e-mail naar info@twentepd.nl. Wij staan klaar om je te helpen met de werving van internationale medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuws